ROT-avdrag till ditt nästa snickeriarbete i Dalarna

När du anlitar ett seriöst byggföretag i Falun, som Galgberget Bygg, har du rätt till betydande avdrag på arbetskostnaden. Här kan du läsa mer om hur ROT-avdrag fungerar, om du har rätt till det samt hur det fungerar i praktiken.

När det är dags för snickeriarbete i Dalarna finns det förmåner som kan vara bra att känna till och ta del av. Snickeriarbete omfattas av ROT-avdraget vilket gör att du har rätt att göra avdrag för arbetet när du anlitar ett byggföretag i Falun. ROT-avdrag möjliggör nämligen skatteavdrag för tjänster inom reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad. Det infördes redan år 2004 för att få fart på byggbranschen och för att få bort många svarta jobb.

Har du rätt till ROT-avdrag vid anlitande av en byggfirma i Falun?

Det finns en del parametrar som påverkar din rätt till ROT-avdrag. Dels ska du ha betalat in tillräckligt mycket inkomstskatt under det senaste året för att få göra skatteavdraget.

För att kontrollera hur du ligger till rent skattemässigt kan du använda en gratis tjänst på Skatteverkets hemsida och fylla i dina uppgifter där för att se om dina inbetalningar täcker ROT-avdraget. Därtill gäller att du ska äga bostaden där snickeriarbetet ska göras. Du ska även bo där eller använda bostaden som fritidshus.


Det är också bra att känna till att ROT-avdraget gäller för arbetskostnaderna, alltså kostnaden för den tid hantverkare lägger på projektet. När vi på Galgberget Bygg lämnar en offert till er, kommer det att framgå där vilka kostnader som berörs och hur de påverkas av ROT. Då ser du tydligt vad slutpriset blir efter att avdragen är gjorda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Hur stort blir avdraget?

Det finns en övre gräns för hur mycket ROT-avdrag du kan göra på ditt nästa snickeriarbete i Dalarna. Som mest kan du göra avdrag på 30 procent av arbetskostnaden. Det finns även ett övre maxbelopp som går vid 50 000 kronor per person och år. Lägg märke till att summan räknas ihop med RUT-avdraget som gäller för hushållsnära tjänster som exempelvis städhjälp. Du behöver vara över 18 år för att ha rätt till avdragen.

ROT-avdraget har införts för att uppmuntra till att anlita hjälp med renovering och byggprojekt. För den som går i tankar om att ta hjälp med sådant som om- och tillbyggnad, köksbyte i Falun eller andra byggrelaterade uppdrag ska ROT-avdraget kunna uppmuntra till att ta steget. 

När du anlitar Galgberget Bygg - ett gediget byggföretag med rötter i Falun - blir arbetet ordentligt utfört av utbildade och erfarna snickare samtidigt som du frigör tid till att fokusera på annat. Du kan även delegera ut vissa delar som du inte behärskar eller hinner med och göra vissa moment själv om du föredrar det - vi skräddarsyr uppdragets utformning efter dina önskemål och behov.

Hur fungerar ROT-avdrag i praktiken?

Om du vill nyttja ROT-avdraget vid anlitande av ett legitimt byggföretag i Falun, gör vi som sagt ett avdrag för arbetskostnaden redan i offerten och motsvarande avdrag på din faktura. Du behöver själv inte ha någon direkt kontakt med myndigheter - vi hanterar allt.

Du är mer än välkommen att kontakta oss via något av formulären på denna sida om du är intresserad av proffsig och smidig hjälp av ett erfaret byggföretag i Falun.

Frågor inför ditt byggprojekt? Kontakta oss för kostnadsfritt möte!

Om du vill få hjälp av vårt byggföretag i Falun då du ska utföra ett byggprojekt kan du boka in ett kostnadsfritt möte här så att vi kan diskutera ditt projekt och samtidigt bistå dig med fri konsultation.