Byggfirma i Falun reder ut vilka tillstånd som krävs för tillbyggnation

Ska du anlägga en tillbyggnad i form av en altan eller en så kallad attefallstillbyggnad krävs det normalt inget bygglov. Om du vill få kompetent hjälp kring din tillbyggnad kan du vända dig till en professionell byggfirma i Falun för konsultation. Läs mer om tillstånd för tillbyggnader här.

Planerar du att anlägga en tillbyggnad på din befintliga fastighet, bygga ny altan eller sätta upp ett attefallshus kan det krävas tillstånd eller bygglov innan du kan påbörja projektet. När du ska bygga nytt kan du kontakta oss på Galgberget Bygg AB, en byggfirma i Falun som är specialister på allt inom bygg. Som totalentreprenör för ditt byggprojekt kan vi hjälpa dig med din planering, ta fram underlag och även hjälpa dig med din ansökan om ditt projekt kräver bygglov eller tillstånd.

 

Vad gäller för din tillbyggnation?

I de flesta fallen krävs det att du har bygglov eller tillstånd innan du får bygga nytt. Det finns dock ett flertal undantag, som exempelvis om du ska bygga en altan eller anlägga en attefallstillbyggnad. Det är alltid byggnadsnämnden i din kommun som ansvarar för vilka regler som gäller för byggande i den kommun där din fastighet är belägen.

 

När behövs det bygglov eller tillstånd?

Det krävs alltid tillstånd då du ska göra en tillbyggnad på en kulturmärkt fastighet eller om din fastighet ligger i ett skyddsvärt område. För information om bygglov och tillstånd kan du vända dig till byggnadsnämnden i din kommun. Du är alltid välkommen att kontakta vår byggfirma i Falun om du vill ha råd från professionella hantverkare.

 

Altanbygge som inte kräver bygglov eller tillstånd

  • Altanen som du bygger ska vara en tillbyggnad till ett befintligt bostadshus eller ett komplementhus på din tomt.
  • Altanen får inte byggas närmare än 4,5 meter från din grannes tomtgräns. I så fall krävs tillstånd från din granne.
  • Altanen får högst vara 1,8 meter hög och sträcka sig maximalt 3,6 meter ut från fastigheten.

 

Attefallstillbyggnad utan bygglov

Du får göra en så kallad attefallstillbyggnad utan bygglov till din befintliga fastighet på upp till 15 kvadratmeter under förutsättning att höjden på din tillbyggnad inte når upp till din fastighets taknock. Dock behöver du göra en anmälan till kommunen och meddela startbesked för din tillbyggnad.

 

Kontakta vår byggfirma i Falun för fri konsultation

När du planerar att göra en tillbyggnad kan du vända dig till oss på Galgberget Bygg AB som är ett byggföretag i Falun. Vi har duktiga hantverkare som kan bistå dig med fri konsultation kring din tillbyggnad. Vi utför alla typer av tjänster som involverar bland annat tillbyggnad, ombyggnad och köksbyte i Falun. Om du vill få professionell hjälp med ditt byggprojekt kan du använda formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt möte. Då kan vi inspektera ditt projekt, bistå med konsultation och därefter lämna en offert med ett rättvist pris. 

Frågor inför ditt byggprojekt? Kontakta oss för kostnadsfritt möte!

Om du vill få hjälp av vårt byggföretag i Falun då du ska utföra ett byggprojekt kan du boka in ett kostnadsfritt möte här så att vi kan diskutera ditt projekt och samtidigt bistå dig med fri konsultation.