Tips & råd vid köksrenovering i Falun

Inför ett köksbyte i Falun, finns det en del saker som kan vara av värde att tänka igenom i förväg. I denna artikel går vi igenom några av dessa saker, samt hur vårt byggföretag i Falun kan hjälpa dig med din planering, för att ditt kök ska bli riktigt bra.

En köksrenovering kan ge ditt boende ett riktigt lyft, samtidigt som det höjer värdet på ditt hem. Det är alltid en god idé att vara noggrann med förberedelser i form av idéspåning och skissning. Det kan vara en god idé att ta hjälp med rådgivning inför ditt köksbyte i Falun, för att inte missa viktiga detaljer i planeringen. Detta är något vårt byggföretag i Falun, Galgberget Bygg, gärna hjälper dig med. Rådgivningen börjar dock med den här artikeln där vi ge dig några smarta råd och tips gällande köksrenoveringar.

Tänk igenom dina behov

Du ska alltid gå igenom dina behov när du planerar ditt köksbyte i Falun. Saknas något i ditt befintliga kök? Eller finns det någonting i ditt nuvarande kök som du inte vill ha kvar? Som privatperson är det många saker som är lätta att glömma vid en köksplanering. Därför erbjuder vårt byggföretag i Falun kostnadsfria platsbesök där vi hjälper er med rådgivning inför och planering av köksbytet. Vi ser till att bistå som hjälp med planering av saker som placering av eluttag, skåpshöjd, placering av olika slags köksutrustning och så vidare.  

På så sätt planerar vi för ett kök som kommer att vara er tillfreds under många år framöver, säkerställer att de små men ack så viktiga detaljerna blir rätt och undviker störmoment som kan uppstå med ett dåligt planerat kök. Skulle du vara i behov av andra tjänster i samband med köksbytet, löser vi även det åt dig.

Gör upp en budget för ditt köksbyte i Falun

Vid ett köksbyte, är det viktigt att etablera en tydlig prisbild. Den ser lite olika ut beroende på vilka prioriteringar man har. Vill du ha högklassiga vitvaror med låg elkonsumtion eller ett specialimporterat kakel? Vill du ha ett kök med färdiga moduler, eller ett platsbyggt? Ett köksbyte i Falun kan skilja sig rejält åt i pris beroende på dina önskemål.

När du ska genomföra ett köksbyte i Falun hjälper vi dig självklart med en detaljerad offert där du får en tydlig överblick av vad som kostar och hur mycket. Genom att anlita Galgberget Bygg, får du en helhetslösning där allt blir gjort på ett korrekt sätt efter dina önskemål och du kan vara säker på vad dina pengar går till.

Glöm inte ROT-avdraget

När du ska renovera ditt kök kan du ha rätt till ROT-avdrag från Skatteverket vilket ger dig 30 % lägre pris på arbetskostnaden. Det gäller alltså inte för materialkostnader och övriga utgifter, men vanligtvis är arbetskostnaden en stor del av det totala priset för köksbytet. Så länge du äger och är bosatt i fastigheten projektet gäller har du rätt till ROT-avdrag, under förutsättning att du har betalt in skatt under året.

Vi hjälper dig självklart med detaljerna och ser till att processen går snabbt och smidigt. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med ditt köksbyte i Falun.

Frågor inför ditt byggprojekt? Kontakta oss för kostnadsfritt möte!

Om du vill få hjälp av vårt byggföretag i Falun då du ska utföra ett byggprojekt kan du boka in ett kostnadsfritt möte här så att vi kan diskutera ditt projekt och samtidigt bistå dig med fri konsultation.